Oma soovidega tuleb ettevaatlik olla, sest need kipuvad täituma. Ja miski siin elus ei ole juhus. Oli maikuu 2017 ja olin just EASi sisse andnud arendusosaku taotluse kui sain teada, et kellegi äriplaan sama ideega on EASi konsultandi lauale tulnud! Olin ammu mõelnud, et sooviks oma idee teostamisel partnerit, sest üksi ma oma plaani realiseerida 2 väikese lapse (2a 5k ja 8k) kõrvalt ei jõua. Seega uurisin välja selle inimese kontakti, tema nimi on Annika Vestel, helistasin talle. Saime Annikaga kokku ja arutasime oma plaane. Tema idee beebitoitu tootma hakata tuli sellest, et viimase lapsega jäi kuubikutest puudu- aga poest sa selliseid asju ju ei saa! Ja kevadel pole kohalikku toorainet ka. Nii soovitaski kaaslane tal hakata ise seda tootma ja Annika pani kirja oma elu esimese äriplaani. Annika tundus kohe rõõmsameelne, konkreetne, sihikindel ning hea suhtleja. Lastega on kogemust palju- tal endal on 3 poega, ta on andnud lastele ujumistunde ning töötanud lasteaiaõpetajana. Minu sisetunne ütles kohe, et edasi läheme koos.
/
Idee sügavkülmutatud
püreekuubikutele
Minul endal tekkis mõte hakata sügavkülmutatud beebipüreed tootma kui jalutasin oma esimese beebiga vanemate juures Rahustel põldude vahel. Kuna vanemad on mahetootjad, sain oma köögi- ja puuviljad ning lamba- ja veiseliha kõik nende käest. Aga väga paljudel teistel pole ju seda võimalust! Seepärast kasutatakse palju kaubandusest ostetud toorainet või hoopis konserveeritud beebitoitu, millest enamus imporditud. Kõige pisemate jaoks peaks aga toit olema võimalikult puhas ja kohalik- see imendub kõige paremini ja säästab organismi taimekaitsevahendite, putukamürkide ning liha säilitamiseks mõeldud ainete eest.
Lisaks sellele tean oma vanemate näitel kui raske on mahetootjatel oma kaupa turustada- Saaremaal on turg väga piiratud ja mandrile pole mõtet minna kuna seal ka palju tootjaid ja transport kallis. Lisaks talunikud tahavad tegeleda talupidamisega, mitte turustamisega. Seepärast tundus idee ka natuke missiooniprojektina, kus võidavad kõik: talunikel võimalus rohkem kasvatada toorainet, nii saame edendada jätkusuutliku tootmist ning elu maakohtades, teha emmede elu lihtsamaks ning kujundada juba varasest noorusest lastel õiged toitumisharjumused.
EAS Arendusosak ja
koostööd Eesti Maaülikooliga
Minu esimene laps sündis oktoobris ja juba enne lapse sündi vaaritasin sügisel püreed külmutamiseks. Omast käest tean, et kui hakkad titale püreed tegema, siis tuleb nii palju küsimusi ka tehnoloogilise poole kohta – kas hautada, aurutada või küpsetada; kas pikalt ja madalal temperatuuril või lühidalt ja kõrgema temperatuuriga; kas liha peaks ennem laagerduma kui seda töötlema hakkan; kas lihakeeduleent võib kasutada jne jne jne. Soovid ju, et tulemus jääks võimalikult täisväärtuslik. Siis saingi aru, et nüüd on vaja teaduslikku poolt ja enne tootmise käivitamist pean sellised detailid selgeks tegema. Sellest sündis koostöö Eesti Maaülikooliga ja õnnestus saada EASist Arendusosak.
Mõne kuu pärast saime Annikaga ka EASi starditoetuse positiivse otsuse ja suur töö võis pihta hakata. Lõpuks õnnestus ka vastavad ruumid saada- olin neid juba üle 2 aasta otsinud. Maaelu Edendamise Sihtasutus tuli appi ja andis laenu ostmiseks. Tootmiseni jõudsime lõpuks veebruaris 2018 ning kollektiivis on meid nüüdseks kokku kaheksa.
Oma kolmandale lapsele ei pidanud ma enam ise kuubikuid tegema ja sain talle anda kvaliteetsemat toitu kui ise tehes.
Kaia
Kuidas mõne minutiga valmib püree?
Vali külmikust
sobiv kogus püreekuubikuid ja aseta kaussi.
Sulata / soojenda
kuubik(ud) vesivannil.
Head isu!
Toit on pärast sulatamist/ soojendamist valmis söömiseks!
Privaatsus ja küpsised
Kasutame oma veebisaidil küpsiseid, et anda teile kõige asjakohasem kogemus, pidades meeles teie eelistusi ja korduvaid külastusi. Klõpsates nupul „Nõustu”, nõustute KÕIKI küpsiste kasutamisega.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Meist
Soovid, Soovid,
Soovid
Oma soovidega tuleb ettevaatlik olla, sest need kipuvad täituma. Ja miski siin elus ei ole juhus. Oli maikuu 2017 ja olin just EASi sisse andnud arendusosaku taotluse kui sain teada, et kellegi äriplaan sama ideega on EASi konsultandi lauale tulnud! Olin ammu mõelnud, et sooviks oma idee teostamisel partnerit, sest üksi ma oma plaani realiseerida 2 väikese lapse (2a 5k ja 8k) kõrvalt ei jõua. Seega uurisin välja selle inimese kontakti, tema nimi on Annika Vestel, helistasin talle. Saime Annikaga kokku ja arutasime oma plaane. Tema idee beebitoitu tootma hakata tuli sellest, et viimase lapsega jäi kuubikutest puudu- aga poest sa selliseid asju ju ei saa! Ja kevadel pole kohalikku toorainet ka. Nii soovitaski kaaslane tal hakata ise seda tootma ja Annika pani kirja oma elu esimese äriplaani. Annika tundus kohe rõõmsameelne, konkreetne, sihikindel ning hea suhtleja. Lastega on kogemust palju- tal endal on 3 poega, ta on andnud lastele ujumistunde ning töötanud lasteaiaõpetajana. Minu sisetunne ütles kohe, et edasi läheme koos.
Idee sügavkülmutatud
püreekuubikutele
Minul endal tekkis mõte hakata sügavkülmutatud beebipüreed tootma kui jalutasin oma esimese beebiga vanemate juures Rahustel põldude vahel. Kuna vanemad on mahetootjad, sain oma köögi- ja puuviljad ning lamba- ja veiseliha kõik nende käest. Aga väga paljudel teistel pole ju seda võimalust! Seepärast kasutatakse palju kaubandusest ostetud toorainet või hoopis konserveeritud beebitoitu, millest enamus imporditud. Kõige pisemate jaoks peaks aga toit olema võimalikult puhas ja kohalik- see imendub kõige paremini ja säästab organismi taimekaitsevahendite, putukamürkide ning liha säilitamiseks mõeldud ainete eest.
Lisaks sellele tean oma vanemate näitel kui raske on mahetootjatel oma kaupa turustada- Saaremaal on turg väga piiratud ja mandrile pole mõtet minna kuna seal ka palju tootjaid ja transport kallis. Lisaks talunikud tahavad tegeleda talupidamisega, mitte turustamisega. Seepärast tundus idee ka natuke missiooniprojektina, kus võidavad kõik: talunikel võimalus rohkem kasvatada toorainet, nii saame edendada jätkusuutliku tootmist ning elu maakohtades, teha emmede elu lihtsamaks ning kujundada juba varasest noorusest lastel õiged toitumisharjumused.
EAS Arendusosak ja
koostööd Eesti Maaülikooliga
Minu esimene laps sündis oktoobris ja juba enne lapse sündi vaaritasin sügisel püreed külmutamiseks. Omast käest tean, et kui hakkad titale püreed tegema, siis tuleb nii palju küsimusi ka tehnoloogilise poole kohta – kas hautada, aurutada või küpsetada; kas pikalt ja madalal temperatuuril või lühidalt ja kõrgema temperatuuriga; kas liha peaks ennem laagerduma kui seda töötlema hakkan; kas lihakeeduleent võib kasutada jne jne jne. Soovid ju, et tulemus jääks võimalikult täisväärtuslik. Siis saingi aru, et nüüd on vaja teaduslikku poolt ja enne tootmise käivitamist pean sellised detailid selgeks tegema. Sellest sündis koostöö Eesti Maaülikooliga ja õnnestus saada EASist Arendusosak.
Mõne kuu pärast saime Annikaga ka EASi starditoetuse positiivse otsuse ja suur töö võis pihta hakata. Lõpuks õnnestus ka vastavad ruumid saada- olin neid juba üle 2 aasta otsinud. Maaelu Edendamise Sihtasutus tuli appi ja andis laenu ostmiseks. Tootmiseni jõudsime lõpuks veebruaris 2018 ning kollektiivis on meid nüüdseks kokku kaheksa.
Oma kolmandale lapsele ei pidanud ma enam ise kuubikuid tegema ja sain talle anda kvaliteetsemat toitu kui ise tehes.
Kaia
Kuidas mõne minutiga valmib püree?
Vali külmikust
sobiv kogus püreekuubikuid ja aseta kaussi.
Sulata / soojenda
kuubik(ud)
vesivannil.
Head isu!
Toit on pärast sulatamist/ soojendamist valmis söömiseks!