Külmutamine on parim viis toidu säilitamiseks – ka beebipüree säilitamine on sellisel viisil parim lahendus. Juur- ja puuvilju keldris hoides kaotavad nad oluliselt rohkem oma väärtust kui sügavkülmas. Külmutatuna seisab toit kuni kaks aastat ja see annab võimaluse tarbida kohalikke aiasaadusi kogu aasta vältel. Kui beebile püree külmutada kuubikutena, saab valida täpselt nii suure portsjoni kui laps korraga ära sööb. Lisaks saab erinevaid külmutatud püreesid nii omavahel segada kui ka lisada teistele söökidele, et laps saaks oma päevase liha- või juurviljavajaduse kaetud. Näiteks võib lisada kõrvitsa- ja lambalihapüreed riisile või toortatrale- nii saad tükilise toidu kui lapsel juba hambad suus on. Samuti võib lisada näiteks porgandikuubiku kas pastale või kodusele kastmele. Pirni- või õunapüreekuubik on suurepärane lisand hommikupudrule- see jahutab pudru maha ja samas on moosi eest.
Näpunäiteid beebipüree külmutamiseks:
- Vali võimalikult värske mahe tooraine, seistes kaotavad köögiviljad ja juurviljad vitamiine.
- Kuumtöötle taimset tootainet minimaalselt, nii säilib rohkem vitamiine ja mineraalaineid.
- Eelista aurutamist keetmisele.
- Liha puhul vali beebi jaoks kindlasti mahedalt kasvanud noorlooma liha, enne töötlemist puhasta liha kelmetest ning tükelda.
- Jahuta püree maha võimalikult kiiresti.
- Külmuta kiiresti, võimalusel kiirkülmuta.
- Kasuta püree külmutamiseks jääkuubikuvormi, eriti head on silikoonist, sellest on mugav kuubikuid hiljem kätte saada.
- Pakenda toode õhukindlasse anumasse või kotti, kirjuta peale millega tegu on ja kuupäev.
- Sulatada oleks kõige parem aeglaselt tavalises külmikus.
- Tarvita kohe, ära külmuta korduvalt!
Veel kasulikke linke: