Milliseid vilju külmutada?

Milliseid vilju külmutada?

Milliseid vilju külmutada ning kuidas neid eeltöödelda enne sügavkülma hoiustamist.

  • Kõrvits auruta või küpseta ahjus.
  • Suvikõrvitsatest eelista noori ja väikesi ning ära koori neid, vaid auruta või valmista ahjus küpsetuskotis.
  • Porgand auruta samuti koorega, kui see on veel väga värske ja õnnestub hästi puhtaks pesta.
  • Lillkapsas auruta.
  • Pastinaak on parim aurutatult, väga aromaatne ja hea maitsega. Ei tohi üle kasvada, muidu võib liiga kiuline olla.
  • Roheline hernes auruta ja püreesta.
  • Maapirn ehk topinambur sisaldab inuliini (sobib eriti hästi veresuhkru kontrolli all hoidmiseks). Seda vilja on kõige parem külmutada aurutatult.
  • Kartuli peaks püreestama spetsiaalse kartulipüreeotsikuga või lihtsalt nuiaga pudruks tampima, muidu muutub püree liimjaks. Väga hea on seest lilla kartul, mis sisaldab rohkem antioksüdante kui tavaline.
  • Peetidest on kollane ja valge mahedama maitsega kui punane. Peet on parim aurutatult. Seda võiks süüa alates 8. elukuust ja mitte iga päev.
  • Õun ja pirn puhasta, seejärel auruta või küpseta ahjus küpsetuskotis või kaanega ahjuvormis.
  • Ploomil võta kivi seest ära enne kuumutamist. Koor eemalda kas enne või pärast kuumutamist läbi sõela ajades.
  • Ära unusta sügavkülma panna palju kohalikke värskeid marju!
Share on facebook
Share on email

Kontakt

OÜ Saaregurmee
Ülejõe 22, Nasva, Saaremaa
Registrikood: 14207839
KMKN: EE101984423
mariliis@babycool.ee
+372 506 0643

Instagram

Loading

Tunnustused

0
Ostukorv