Milliseid vilju külmutada ning kuidas neid eeltöödelda enne püreestamist ning sügavkülma hoiustamist. Beebipüree valmistamine ei ole kuigi keeruline, kui tead milliseid juur-, köögi- ja puuvilju kasutada ning kuidas neid ette valmistada. Valmis tehtud püree peaks võimalikult kiiresti maha jahutama ja külmutama, et vitamiinid säiliksid paremini.
- Kõrvits auruta või küpseta ahjus.
- Suvikõrvitsatest eelista noori ja väikesi ning ära koori neid, vaid auruta või valmista ahjus küpsetuskotis.
- Porgand auruta samuti koorega, kui see on veel väga värske ja õnnestub hästi puhtaks pesta.
- Lillkapsas auruta.
- Pastinaak on parim aurutatult, väga aromaatne ja hea maitsega. Ei tohi üle kasvada, muidu võib liiga kiuline olla.
- Roheline hernes auruta ja püreesta.
- Maapirn ehk topinambur sisaldab inuliini (sobib eriti hästi veresuhkru kontrolli all hoidmiseks). Seda vilja on kõige parem külmutada aurutatult.
- Kartuli peaks püreestama spetsiaalse kartulipüreeotsikuga või lihtsalt nuiaga pudruks tampima, muidu muutub püree liimjaks. Väga hea on seest lilla kartul, mis sisaldab rohkem antioksüdante kui tavaline.
- Peetidest on kollane ja valge mahedama maitsega kui punane. Peet on parim aurutatult. Seda võiks süüa alates 8. elukuust ja mitte iga päev.
- Õun ja pirn puhasta, seejärel auruta või küpseta ahjus küpsetuskotis või kaanega ahjuvormis.
- Ploomil võta kivi seest ära enne kuumutamist. Koor eemalda kas enne või pärast kuumutamist läbi sõela ajades.
- Ära unusta sügavkülma panna palju kohalikke värskeid marju!
Kui sulle siiski peale nende näpunäidete lugemist tundub see liigne toimetamine ja ajakulukas tegevus, siis aitavad sind BabyCool püreekuubikud beebidele.
E-POODI: https://babycool.ee/e-pood/
BabyCool edasimüüjad: https://babycool.ee/edasimuujad/