7 sammu tervisliku beebitoiduni


29.10.2019

  1. Vali võimalikult värske mahe tooraine, seistes kaotavad puu- ja köögiviljad vitamiine.
  2. Kuumtöötle vilju minimaalselt, nii säilib rohkem vitamiine ja mineraalaineid. Eelista aurutamist keetmisele. Aurutada saab kas aurutaja või spetsiaalse potiga.
  3. Blenderda viljad, jahuta püree ja külmuta võimalikult kiiresti.
  4. Vala püree jääkuubikuvormi, eriti head on silikoonist vormid – neist on mugav kuubikuid hiljem kätte saada.
  5. Teine variant on pakendada püree õhukindlasse anumasse või väikestesse kotikestesse. Kirjuta peale, millega tegu, ja külmutamise kuupäev.
  6. Sulatada on külmutatud kraami kõige parem aeglaselt ja tavalises külmikus, aga seda võib teha ka pliidil veevannil.
  7. Juba üles sulanud toitu kasuta kohe, ära külmuta uuesti!