Meilt küsitakse tihti, miks BabyCooli püreekuubikute valikus pole näiteks maasikatest või vaarikatest tehtud toorpüreed. Toortoidus on ju rohkem vitamiine kui kuumutatud toidus.
Vastus sellele on tegelikult päris lihtne – beebitoidu tootmisel kehtib nulltolerants listeeriabakteritele. Listeeriabakterid (Listeria monocytogenes) on patogeensed, mis võivad põhjustada beebidel erinevaid muresid. Üldjuhul on need ainult kõhuvaevused, aga vahest tekitab see ka tõsisemaid sümptomeid. Beebid kuuluvad riskigruppi ja me ei saaks riskida sellega, et pisike arenev organism satuks ohtu. Listeeriabakterit leidub lisaks lihaloomadele ka pinnases ja mullaga kokkupuutuvatel köögi-, puuviljadel ja marjadel.
Kuidas saada lahti patogeenidest?
Listeeriabakter hävineb kuumutamisel vähemalt +72C° ja seetõttu ongi kõik BabyCooli püreed kuumtöödeldud, et tagada täielik toiduohutus beebidele ilma ühegi kurja bakterita.
Toiduohutus
BabyCooli tehases on väljatöötatud laboratoorsete uuringute tegemiseks kindel plaan, mis tagab toiduohutuse. Proove tehakse nii toodetest kui ka tootmispindadelt kindla kava alusel ja analüüsitakse listeeriabakterite ja ka paljudele muudele bakterite suhtes ikka selleks, et tagada toiduohutus ning pakkuda beebidele parimat. Kõik need analüüsid saadetakse analüüsimiseks Eesti Veterinaar- ja Toidulaboratooriumisse, mis kontrollivad, kas toidus ja tootmises kasutatavatel pindadel ning seadmetel on mõni ohtlik patogeen või mitte.
Kes vastutab BabyCooli toiduohutuse eest?
Siiani on kõik BabyCooli tehase analüüsid olnud suurepärases korras ning ühtegi kurja bakterit leitud ei ole. Ja selle kõik tagab teile BabyCooli üks asutajatest – Annika, kelle töö on igapäevaselt tagada tehase korrapärane töö ning toiduohutus. Lisaks hoolitseb ta ka töötajate toiduohutusalase koolitamise, tooraine kvaliteedi ning kauba liikumise eest tehases. Ehk et kui teed tellimuse e-poest siis Annika pakib kokku soovitud püreekuubikutega kasti ning saadab selle kaubaautoga teele.
Imelist püree kuubikute nautimist!
Annika