Pudru retsept alates 6. elukuust
Vaja läheb:
- 1,5 dl vett
- 0,35 dl mahe hirsihelbeid
- 2-3 kuubikut pirni-maasikapüree kuubikuid
- Killuke kvaliteetset võid
Lase vesi keema tõusta ja vispelda sisse mahe hirsihelbed. Keeda 5 minutit pidevalt segades ja lase veel 5 minutit haududa kaane all. Sega juurde või ja tõsta puder kaussi. Aseta pirni- maasikapüree kuubikud kuumale pudrule. Võid sulanud püree segada kokku pudruga või jätta moosiks pudrule.
Nipid!
- Kui beebi on juba paar kuud lisatoitu saanud, võib putru keetes lisada ka natukene täispiima.
- Kui alguses tundub, et puder on liiga teraline ja beebi jaoks keeruline süüa, siis võid helbeid köögikombainis peenemaks jahvatada või putru saumikseriga töödelda.
- Kui puder tundub liiga paks, võib juurde lisada keedetud vett või rinnapiima. Ka pirni-maasikapüree teeb pudru konsistentsi vedelamaks.
- Hirsihelbeid võiks hoida õhukindlas anumas või peale kasutamist hoolikalt pakend sulgeda. Seistes tuleb helvestele juurde muidu mõru maitse.
Lisasime retsepti juurde video, kus on kenasti näha kuidas BabyCool Siilikese püreetuubiga saab selle sama pudru koguse kaasa võtta lapsele, kui on kiire ning kodus süüa ei jõua 🙂.
PS! Loomulikult ei asenda püreetuub lapsele lusikaga söömist, kuid on abimeheks kiirel hetkel.