fbpx
Miks BabyCooli püreekuubikuid tuleks tarbida koheselt peale soojendamist

Miks BabyCooli püreekuubikuid tuleks tarbida koheselt peale soojendamist?

Põhjused on väga lihtsad. Nimelt kaotab korduvalt soojendatud või soojalt seisma jäänud eine vitamiine ja toitaineid. Sel põhjusel öeldakse ka purgitoidu kohta nö surnud toit, kuna seda on harilikult kuumutatud vähemalt 2-3 korda enne kui poeletile jõuab. Beebi ei saa sellisest toidust enam nii palju kasulikku kätte kui värskelt soojendatud püreest.

Teiseks põhjuseks on toiduohutus. Kui toitu on sattunud baktereid (näiteks toidunõudelt või õhust, baktereid on meie ümber igal pool), siis soojas pürees hakkavad nad rõõmsalt paljunema. Kui bakterite eluks sobib hästi temperatuurivahemik 7-70 kraadi, siis toatemperatuuril on vohamine veel eriti kiire. Sellise toidu söömine võib põhjustada tervisehädasid.

Lisaks muutub seistes halvemaks ka toidu maitse, lõhn ja tekstuur ning beebi ei pruugi seda enam tahta.

See kehtib ka üldiselt meie igapäevase toidu soojendamiste kohta – nii et söö targalt! 🍽 Ja harjuta pisikesele ilmakodanikule juba head söömisharjumused varakult sisse. Kui soojaks tehtud püreed jääb puudu, siis BabyCooli püreekuubiku sulatamine-soojendamine käib nii kiirelt, et ette pole suuremat kogust küll mõtet teha! 😉

Tule loe veel beebide toitumise kohta toitumisblogist ja beebide toitumisest.

0
Ostukorv