Miks beebile toitu sügavkülmutada?


19.09.2018

Külmutamine on parim viis toidu säilitamiseks. Juur- ja puuvilju keldris hoides kaotavad nad oluliselt rohkem oma väärtust kui sügavkülmas. Külmutatuna seisab toit kuni kaks aastat ja see annab võimaluse tarbida kohalikke aiasaadusi kogu aasta vältel. Kui püree külmutada kuubikutena, saab valida täpselt nii suure portsjoni kui laps korraga ära sööb. Lisaks saab erinevaid külmutatud püreesid nii omavahel segada kui ka lisada teistele söökidele, et laps saaks oma päevase liha- või juurviljavajaduse kaetud. Näiteks võib lisada kõrvitsa- ja lambalihapüreed riisile või toortatrale- nii saad tükilise toidu kui lapsel juba hambad suus on. Samuti võib lisada näiteks porgandikuubiku kas pastale või kodusele kastmele. Pirni- või õunapüreekuubik on suurepärane lisand hommikupudrule- see jahutab pudru maha ja samas on moosi eest.

Näpunäiteid püree külmutamiseks: